Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hold

2010.06.22
Free Goldfish Bowl MySpace Cursors at www.totallyfreecursors.com

 

A Hold meghatározó szerepet játszik a sorozatban. A lányok annak hatására változtak sellővé, hogy a telihold besütött a Mayko szigeti barlangba, amikor a lányok éppen a vízben voltak. Ezentúl ha teliholdkor a Holdra néznek, az megbabonázza őket és furcsán kezdenek viselkedni, a külvilágra pedig oda sem figyelnek. Pl. Cleo-ból egyszer szirén lett, és az énekével magához vonzotta az összes fiút ahogy a mondában a parton éneklő szirén odacsalta a hangjával a hajósokat, akiket így a halálba kergetett. Amint lement a telihold, véget ért a hatás és Cleo elvesztette az énekhangját ami azelőtt amúgy se volt. A lányokat a sorozat első évadában egyenként keríti hatalmába a Hold. Emma és Rikki nem emlékeznek majd, hogy mit csináltak telihold éjszakáján viszont Cleo igen.

A második évad kezdetén mindhármukat egyszerre babonázza meg a hold, ennek hatására elmennek a Mako szigetre és a barlang vizében tartózkodnak, amikor besüt a Hold. Valószínűleg ennek hatására megnő az erejük és csak nehezen sikerül majd újra uralniuk. Pl. Cleo szélvihart tud kavarni, Emma sokkal jobban lefagyasztja a dolgokat nem csak a vizet, Rikki pedig forralás helyett felégeti a dolgokat.

Aznap éjjel, amikor ez történt Lewis utánuk megy, hogy hazavigye őket, de a lányok ellenállnak és hármuk erejével vihart kavarnak, amit a meteorológusok nem tudnak kideríteni, mitől alakult ki. A telihold hatása alatt többször is a lebukás szélén állnak a lányok a furcsa viselkedésük miatt, de mindig megússzák általában Lewis közreműködésével. A második évadban megtanulják, hogy legyenek úrrá a Hold hatásán.

A második évad végén Charlotte kerül a Hold hatása alá, és a szigethez csalja Lewis-t és a lányokat, mivel megtudja, hogy aznap éjszaka, a Hold elveszi annak a sellőnek az erejét, aki teliholdkor a barlang vízében tartózkodik ennek oka, az, hogy a bolygók mind egy síkban állnak. Charlotte három vízkígyóval harcol a lányokkal, akik végül belökik őt a vízbe, így ő veszti el az erejét. Ha pedig holdfogyatkozás van, a barlang vize 12 órára veszi el a sellők erejét. Ha minden bolygó egy vonalban áll a Holddal, akkor a vízben lévő sellő örökre elveszti a varázserejét.